Renovering av bad er en omfattende affære. Ha innredningen klar og la Olympus VVS realisere baderomsdrømmen etter alle forskrifter. Enklere blir det ikke.

Olympus VVS hjelper deg med renovering av bad.
Olympus VVS hjelper deg med renovering av bad.

Hvorfor du bør velge Olympus VVS

Olympus VVS to hardtarbeidende rørleggere med over 15 års erfaring og VVS ingeniørutdannelse. Vi tilbyr et bredt spekter av rørleggertjenester i hele Oslo og omegn. Olympus VVS er en autorisert rørleggerbedrift som leverer komplette røropplegg for eneboliger og leiligheter. I tillegg utfører vi det meste av rørarbeider innen varme og sanitær.

Vi jobber både med nybygg, men også med rehabilitering av eldre boliger. Alle tjenestene våre utføres selvsagt etter gjeldende forskrifter og regler. Alt starter med en gratis og uforpliktende befaring. 

Våre tjenester

 • Oppussing av bad
 • Flytting av kjøkken
 • Bytte stoppekran, hovedvannrør, vannmåler og reduksjonsventil 
 • Automatisk vannstopper og lekkasjesikring 
 • Varmepumper
 • Vannbåren gulvvarme til alle rom
 • Bytte sluk eller soilrør
 • Serviceoppdrag
 • Rehabilitering av gammelt anlegg
 • Bytte varmtvannsbereder 
 • Utbedring og begrensning av skader

Tips til deg som skal renovere badet

Renovering av badet er et stort prosjekt, og krever både tid og kapital. Derfor er det en del ting det er viktig å tenke på før man starter. Vi i Olympus VVS har derfor laget en guide som forhåpentligvis hjelper deg i prosessen med å skaffe seg et nytt bad.

God planlegging

Vær tydelig på hva du ønsker å gjøre og hvordan du vil at det nye badet skal se ut. Med en klar plan for hva du vil ha ut av renoveringen gjør du det enklere for entreprenøren ved å gi et klart bilde av drømmebadet.

Tegn badet i forkant

Ved å lage en tegning i planleggingsfasen, for eksempel hos Flisekompaniet, får du utnyttet plassen og innsikt i hva du faktisk kan få plass til på badet. Du kan også tegne inn de flisene og baderomsmøblene du ønsker, slik at du får et klart bilde på hvordan det blir seende ut når jobben er ferdig.

Bilde

Organisering og funksjonalitet

Velg et bad som dekker dine praktiske behov. Trenger du mye skapplass, et stellebord eller kanskje to servanter? Det er fint at badet ser pent ut, men funksjonaliteten er enda viktigere. Tenk også på om du vil ha badekar, dusj eller dusjkabinett. 

Velg riktig entreprenør

Vær nøye når du bestemmer deg for hvem som skal utføre jobben. Bli enige i husholdet slik at alle er komfortable med valget. Olympus VVS er sentralt godkjent av direktoratet for byggkvalitet og våtromssertifiserte.

Spar penger

Selv om oppussing av bad kan være dyrt,er det flere områder hvor du kan spare penger:

 • Bruk eksisterende opplegg for rør
 • Vær grundig når du bestemmer deg for fliser og interiør
 • Velg riktig entreprenør

Hvor gammelt er badet?

Når man skal gjøre endringer på eldre bad (10-15 år) anbefaler vi at du skifter rør og sluk samtidig. Det er fordi de uansett må byttes ut om ikke lenge, og da sparer man seg for å rive opp badet enda en gang.

Er badet gammelt anbefaler vi bytting av sluk og rør.
Er badet gammelt anbefaler vi bytting av sluk og rør.

Ventilasjon

Det er viktig at luftehullene i vegger og tak trekker ut mer enn det som kommer gjennom en glippe i døren. Dette skaper et undertrykk som trekker fuktigheten ut gjennom ventilasjonsanlegget og ikke ut i boligen.

Dette er en vesentlig del av prosjektet, da det vil forhindre fuktskader i boligen. Selvsagt bidrar det også til god luft og et godt inneklima.

Oppgradering

Vi anbefaler at du oppgraderer etter gjeldende våtromsnorm med membran, våtromsplater og krav til sluk og mansjetter. På den måten får du et bad som holder høy kvalitet over lengre tid, i tillegg til at du har alt på det rene ved eventuelt salg av bolig.

Det er lite som slår følelsen av å ha drømmebadet hjemme. Olympus VVS hjelper deg med alt du trenger.
Det er lite som slår følelsen av å ha drømmebadet hjemme. Olympus VVS hjelper deg med alt du trenger.

Husk dokumentasjon

Å pusse opp badet bidrar til verdistigning på boligen – dersom du har riktig dokumentasjon på hvordan badet er bygd opp. Uten dokumentasjon vil ikke takstmann kunne gå god for de endringene som er gjort i forhold til krav for våtrom. Det kan også skremme vekk potensielle kjøpere, som kan være bekymret for å måtte reparere badet på nytt, selv om du egentlig har gjort alt som du skal.

Ofte stilte spørsmål om oppussing av bad

Hvor ofte behøver man totalrenovering av bad?

Et bad kan være levedyktig i 50 år, men det anbefales å skiftes etter drøyt 20 år. Dette er fordi det er best å være føre var med baderom, og kostnadene ved eventuelle skader kan bli store.

Hvor mye koster det å pusse opp badet?

Totalkostnaden på en komplett renovering av bad ligger ofte mellom 200 000 kr og 400 000 kr med materialer, arbeidskraft og utstyr. Årsaken til spriket er størrelse på badet og standarden du bestemmer deg for når det kommer til inventar og fliser. Fliser kan variere fra et par hundrelapper til flere tusen kroner per kvadratmeter.

Hvordan får jeg nytt bad så billig som mulig?

I tillegg til å velge fornuftige løsninger når det kommer til fliser og innredning, kan du gjøre en hel del selv før og etter rørleggeren har vært innom. For eksempel:

 • Riving av badet
 • Maling
 • Montering av møbler og utstyr
 • Flislegging på enkle flater

Dette skal du ikke gjøre selv:

 • Rørarbeid
 • Membran
 • Elektrisk anlegg

Hva koster nye fliser?

Godt spørsmål. Fliser varierer enormt i pris, så her må man finne ut av hva man vil ha og hvor mye man er villig til å investere. Vinylgulv er også godkjent på våtrom, og blitt bedre både hva gjelder utseende og kvalitet de siste årene. 

Det er mye penger å spare på å være beskjeden i valget av fliser.
Det er mye penger å spare på å være beskjeden i valget av fliser.

Kontakt oss

Dersom du ønsker en uforpliktende befaring kontakter du oss på telefon +47 46 87 31 23 eller +47 93 95 47 84. Du kan også sende  en e-post til olympusvvs@gmail.com.