Nordmenn er blant Europas hyppigste når det kommer til oppussing. Hvis du er interessert i renovering av kjøkken kan vi i Olympus hjelpe deg – uavhengig av om du skal totalrenovere eller bytte vask og fronter har vi lang erfaring. Kontakt oss i dag. 

Vi har lang erfaring med renovering av kjøkken.
Vi har lang erfaring med renovering av kjøkken.

Hvorfor du bør velge Olympus VVS

Vi er to rørleggere som jobber hardt, med over 15 års erfaring og VVS ingeniørutdannelse. Vi tilbyr et bredt spekter av rørleggertjenester i Oslo og omegn. Olympus VVS er en autorisert rørleggerbedrift som leverer fullstendige røropplegg for leiligheter og eneboliger. I tillegg utfører vi det meste av rørarbeider innen varme og sanitær.

Vi jobber både med nybygg og rehabilitering av eldre boliger. Alle tjenestene våre utføres selvfølgelig etter gjeldende regler og forskrifter. Vi starter alltid med en gratis og uforpliktende befaring. 

Våre tjenester

 • Oppussing av bad
 • Flytting av kjøkken
 • Bytte varmtvannsbereder
 • Automatisk vannstopper og lekkasjesikring 
 • Varmepumper
 • Bytte stoppekran, hovedvannrør, vannmåler og reduksjonsventil 
 • Vannbåren gulvvarme til alle rom
 • Serviceoppdrag
 • Bytte sluk eller soilrør
 • Rehabilitering av gammelt anlegg 
 • Utbedring og begrensning av skader

Tips til deg som skal pusse opp kjøkkenet

Det er mange ting som er viktig å tenke på hvis du skal ha et helt nytt kjøkken. Mange bruker tegneprogrammet til for eksempel IKEA, og da er det viktig at du måler opp kjøkkenet, slik at du vet hva du fysisk har plass til. I tillegg må du finne ut hvor vann og avløp befinner seg, og om kursene du har holder til å drifte nye hvitevarer.

De nevnte tegneprogrammene er et nyttig verktøy i planleggingsfasen for deg som skal pusse opp hele kjøkkenet. Gitt at du vil ha samme plasseringer som på det gamle kjøkkenet er det meste gjort. Da kan du fokusere på ny kjøkkeninnredning, farger og alt det som er gøy. 

Det har også blitt veldig populært å bruke sosiale medier til inspirasjon for prosjektet. Let deg frem på nettsider, Instagram og Pinterest for å finne smarte og delikate løsninger til drømmekjøkkenet.

Bilde

Hva kan jeg gjøre selv, og hva trenger jeg profesjonelle håndverkere til?

Dersom du velger å ta fatt på oppgaven med å montere nytt kjøkken selv, blir prisen hyggeligere. Det eneste kravet er at vann, avløp og det elektriske arbeidet er utført av fagfolk. Dersom du ikke har papirer på dette arbeidet vil ikke en takstmann kunne godkjenne det, og du vil få den laveste tilstandsgraden på kjøkkenet ditt.

Montering av skuffer og skap, benkeplate og vask står du fritt til å gjøre selv. Å pusse opp kjøkken blir billigere på denne måten, og er en god løsning dersom man har ferdighetene til å gjøre det.

Les artikkelen vår om renovering av bad.

Ofte stilte spørsmål om oppussing av kjøkken

Hvor mye koster renovering av kjøkkenet?

Prisen på kjøkken avhenger av om du skal foreta en totalrenovering, hvor dyre materialer du velger, hvilke løsninger du går for og i hvilken prisklasse hvitevarene ligger. Selvfølgelig varierer også prisen etter hvilke håndverkere du bestemmer deg for. Vanligvis ender prisen på mellom 100 000 og 300 000 kroner.

Hvor lang tid tar det?

Ved totalrenovering må det beregnes tid til å rive det gamle kjøkkenet, og vegger dersom du ønsker det. Monteringen av det nye kjøkkenet tar maks et par dager. Husk at du må ha rørlegger og elektriker for å få kjøkkenet godkjent. Dersom du bare skal bytte fronter kan du beregne et par timer.

Hvordan får man nytt kjøkken billig?

Dersom du kun ønsker nye farger kan du velge å bare bytte fronter. Dette er en billig løsning som frisker opp kjøkkenet. Et annet tips er å velge benkeplate i laminat fremfor for eksempel marmor. Hvis du i tillegg velger litt rimelige hvitevarer har du spart mange tusenlapper.

Hvor bør jeg kjøpe kjøkken?

I Norge har vi mange kjøkkenleverandører, som varierer i pris og design. Under finner du noen eksempler:

Kontakt oss

Dersom du ønsker å pusse opp kjøkkenet og vil ha en uforpliktende befaring kontakter du oss på telefon +47 46 87 31 23 eller +47 93 95 47 84. Du kan også sende  en e-post til olympusvvs@gmail.com.