Olympus VVS hjelper deg med installasjon av vannbårent varmeanlegg. Med vannbåren gulvvarme får du en jevn oppvarming i hele huset, som gir et godt inneklima.

Hva er vannbåren gulvvarme?

Vannbåren gulvvarme er oppvarmet vann som sirkulerer gjennom rør lagt under gulvet i boligen din, og kan kobles til mange forskjellige varmekilder. Varmen man får er lun og kontinuerlig, i tillegg til at den helt lydløs og ikke krever nye apparater i huset. 

Vannbåren gulvvarme er svært populært i nybygg. Dersom det gjøres i eldre boliger er det ofte i forbindelse med større renoveringsprosjekter, da man må rive opp det eksisterende gulvet for å få installert rørene vannet skal renne gjennom.

Fordeler med vannbåren gulvvarme:

 • Det gir det beste inneklimaet
 • Lave driftskostnader
 • Lite vedlikehold
 • Driftssikkert
Vannbåren gulvvarme gir en deilig lun varme til hele huset, og bidrar til et fantastisk inneklima.
Vannbåren gulvvarme gir en deilig lun varme til hele huset, og bidrar til et fantastisk inneklima.

Hvordan fungerer det?

Vannet varmes opp av enten en strømkilde eller en varmepumpe, og sirkulerer i rør som legges under gulvet i boligen din. Ved at vannet hele tiden sirkulerer i hele boligen trenger du ikke bekymre deg for kalde områder. Du vil ha termostater i hvert rom, slik at du enkelt kan regulere temperaturen, for eksempel dersom du liker å ha det litt kjøligere på soverommet enn i stua.

Hvis du først har bestemt deg for å ta steget mot å installere vannbåren varme i gulvet anbefaler vi å kombinere det med en varmepumpe. Det vil redusere strømregningen kraftig, og selv om det virker som en større investering vil det lønne seg i lengden. Dersom du ønsker å varme opp vannet elektrisk er varmekabler et rimeligere alternativ.

Vannbåren gulvvarme sett opp mot elektrisk oppvarming

Argumentene for å velge elektrisk oppvarming er at det er en langt enklere installasjon, dersom du for eksempel velger elektriske ovner. Det kommer også til å ha en langt mindre påvirkning på lommeboka de første årene, da vannbåren varme i gulvet koster en del å installere. Det det kan også virke som det kortere tid å regulere temperaturen, men de nye systemene gjør at det faktisk går fortere med vannbåren varme.

Elektrisk oppvarming gir dog tørrere luft, og vil gi en betydelig større kostnad for strøm over tid. Dersom du ønsker å legge varmekabler er dette en like stor prosess som å legge rør til vannbåren oppvarming.

Om Olympus VVS

Vi er to hardtarbeidende rørleggere med over 15 års erfaring og VVS ingeniørutdannelse. Vi tilbyret bredt spekter av rørleggertjenester i hele Oslo og omegn. Olympus VVS er en  autorisert rørleggerbedrift som leverer komplette røropplegg for eneboliger og leiligheter I tillegg utfører vi det meste av rørarbeider innenfor varme og sanitær.

Vi jobber både med nybygg, men også med rehabilitering av gamle boliger. Våre rørleggere har fagbrev, og alle tjenestene våre utføres etter gjeldende regler og forskrifter. Alt starter med en gratis og uforpliktende befaring. 

Våre tjenester

 • Oppussing av bad
 • Flytting av kjøkken
 • Bytte varmtvannsbereder
 • Automatisk vannstopper og lekkasjesikring 
 • Varmepumper
 • Bytte stoppekran, hovedvannrør, vannmåler og reduksjonsventil 
 • Vannbåren gulvvarme til alle rom
 • Serviceoppdrag
 • Bytte sluk eller soilrør
 • Rehabilitering av gammelt anlegg 
 • Utbedring og begrensning av skader
Vi legger vannbåren gulvvarme i hele huset, også på soverommet.
Vi legger vannbåren gulvvarme i hele huset eller leiligheten, også på soverommet.

Ofte stilte spørsmål

Under finner du svar på ofte stilte spørsmål om vannbåren gulvvarme.

Sparer man penger på vannbåren varme?

Ja. Etterhvert vil man spare vesentlige kostnader på denne installasjonen. Det kan virke som et dyrt engangsbeløp, men vil bli mer og mer lønnsomt med årene. Det vil også øke verdien på boligen din.

Hva koster det?

Dette kan variere noe, avhengig av hvor stor bolig du har, hvilken systemløsning du velger og automatiseringsgraden. Det vil normalt koste mellom 800,-  og 950,- kroner per kvadratmeter ved innleggelse i en eksisterende bolig.

Må man ha varmepumpe?

Nei. Man må ikke ha varmepumpe, men mange av fordelene utgår dersom du varmer opp vannet elektronisk. Da vil ikke strømprisen påvirkes i like stor grad. Installasjon av selve varmepumpen er en rask affære, som Olympus VVS kan hjelpe deg med.

Kontakt oss

Dersom du ønsker en uforpliktende befaring kan du kontakte oss på telefon +47 46 87 31 23 / +47 93 95 47 84, eller sende en e-post til olympusvvs@gmail.com.